Sezónu na koupališti zakončil Den s cyklostezkou
Sychravé podzimní počasí je nenávratně tu, léto skončilo a sním i sezóna na benešovském termálním koupališti. Stejně jako v loňském roce uspořádalo Město Benešov nad Ploučnicí u příležitosti zakončení koupací sezóny v areálu koupaliště další ročník akce s názvem Den s cyklostezkou, který byl spolufinancován z projektu 25 let spolupráce měst Benešov nad Ploučnicí a Heidenau.
Celou akci moderoval Tomáš „Žoržo“ Eibl, který všem přítomným zároveň ukázal i to, jak válí na kole. Jeho biketrialová show s mnoha akrobatickými kousky si našla mnoho zvědavých očí, ale i odvážlivců, kteří by si něco podobného rádi vyzkoušeli.
Soutěžemi a především svou technikou se prezentovali benešovští dobrovolní hasiči. Velkým zážitkem pro děti byl například jejich výsuvný žebřík.
Nejméně zajímavé byly také ukázky přístrojového potápění s možností zapůjčení výstroje, o které se postarali členové Potápěčského klubu Děčín. Kuráž obléknout si potápěčský neopren a na záda nasadit dýchací bombu projevilo hned několik návštěvníků.
Město Benešov nad Ploučnicí děkuje touto cestou všem účastníkům, kteří se podíleli na skvělém programu.

Akce proběhla za podpory Euroregionu Labe z projektu „25 let spolupráce měst Benešov nad Ploučnicí a Heidenau“.